Förskolan Månen

Ett stenkast från Hässelby gård och lika nära skog, natur, lekparker och bara ett par hundra meter ifrån Hässelby Gårds tunnelbana och centrum ligger förskolan Månen.

Med grunden att varje barn föds kompetent och nyfiket att lära sig nya saker utforskar vi världen tillsammans, i samklang med Reggio Emilia-pedagogiken. Här finns inga färdiga svar utan barnen får själva ta reda på var sniglarna bor, vad som händer med is när vi tar in den eller hur en bra kompis är. Barnen upptäcker allt detta på egen hand med sina pedagoger som medforskare och assistenter.

Vi är dagligen på utflykter i vår närmiljö – biblioteket på Hässelby torg, den lummiga skogen i villastaden eller hos lammungarna på parkleken Gulsippan. Barnen lär med hela sin kropp och med alla sina sinnen och därför erbjuder vi ett stort och varierat utbud av både material och upplevelser.

Månen består av tre hemvister – Solen för barn 1-2 år, Regnbågen för barn 3-4 och Stjärnan för 5-6 år. Förskolan rymmer totalt 43 barn och 8 pedagoger. Vi arbetar enligt läroplanen för förskolan och Famnens egen verksamhetsplan. Vi strävar ständigt efter ett bra samarbete och en god kommunikation mellan förskola och hem, för att barnens tid på förskolan ska bli så fantastisk som den kan vara.

Den sista tisdagen varje månad tar vi emot besökare som är nyfikna vår förskola. Hör gärna av er till e-post manen@famnen.info för att boka en tid! Från Hässelby Gårds centrum och tunnelbana är det endast ett stenkast till oss! Varmt välkomna!

Aktuella besöksdatum klockan 15:00 – 16:00 för vårterminen 2024 är:
21/2
27/3
24/4

22/5

Kontakt

Förskolan Månen

Loviselundsvägen 26, 165 59 Hässelby

Avdelning Stjärnan
076-0478056

Avdelning Regnbågen
076-1906855

Avdelning Solen
076-0185761

manen@famnen.info

Läs mer om oss på Stockholm stads hemsida
https://forskola.stockholm/hitta-forskola/forskola/forskolan-manen-loviselundsvagen-26/