Förskolan Eken

Välkomna till Förskolan Eken

Förskolan Eken öppnade januari 2021 och är en förskola med plats för ca 100 barn i åldrarna 1–6 år uppdelat på 8 grupper.

Vi arbetar Reggio-Emilia inspirerat där barnens intressen ligger till grund för förskolans verksamhet. För att kunna utmana varje barn på ett lustfyllt sätt är pedagogerna aktiva i barnens alla aktiviteter. Erfarenheter och upplevelser är något vi vill att barnen får med sig i livet. Att kunna vara sig själv men även tillhöra en grupp är av stor vikt. Detta är något som lägger grunden för respekt och solidaritet.

En central del av verksamheten är möten, kommunikation och lek för barnen. I våra ständigt föränderliga lärmiljöer försöker vi tillgodose barnens intressenten, stimuli och behov. Aktiviteterna och projekten som genomförs är kopplade till förskolans läroplan och verksamhetsplan.

Förskolan ligger i närheten av en fantastiskt utmanade skog med kuperad terräng. Ett stenkast från förskolan ligger flertalet lekparker som vi nästintill dagligen besöker. Likaså är förskolan belägen endast ett stenkast ifrån Orminge och Orminge centrums alla kommunikationer.

En dag på Eken

Klockan 06:30 öppnar förskolan, och de barn som orkar upp på morgonkvisten serveras frukost. Därefter går vi ut på vår gård.

Klockan 09:00 delar vi barnen i mindre grupper för dagens planerade aktiviteter. Innan lunch samlas hela gruppen för reflektera över vår förmiddag.

Klockan 11:00 serveras lunch. Maten levereras från cateringfirman Sandborgen som lagar måltider med kravmärkta och ekologiska råvaror. Efter lunchen erbjuds sovvila för de barn som behöver det. Resterande barn erbjuds lugnare aktiviteter så som att läsa en bok eller lyssna på en ljudbok via appen Polly Glutt.

Fram till mellanmål klockan 14:00 har vi en lugnare stund på förskolan där våra trötta barn får vakna i lugn och ro. Efter mellanmålet får barnen välja aktiviteter i form av lek, skapande eller utevistelse.

Runt 16:00 har vi ytterligare en fruktstund där vi avrundar dagen tillsammans med de barn som är kvar.

Samarbetet mellan förskola och hem är en naturlig del i våra dagliga möten med vårdnadshavarna. Det är viktigt för oss att kunna ha en öppen dialog med varandra där barnets bästa står i fokus.

På måndagar i slutet av varje månad tar vi emot besökare som är nyfikna vår förskola. Hör gärna av er till rektor Olivia Olsson på telefon 076-349 95 81 eller e-post eken@famnen.info för att boka en tid

Aktuella besöksdatum klockan 17:00 – 18:00 för vårterminen 2024 är:
19/2
25/3
22/4

20/5

Kontakt

Förskolan Eken

Edövägen 17 B , 132 30 Satsjö-Boo

eken@famnen.info

Avdelningen Bladet
076 – 030 29 37

Avdelning Grenen
076 – 030 29 38